Aanwerving

Aanwerving.
De meeste van onze leden hebben al vele jaren ervaring in het uitbeelden van levende geschiedenis. Zij kennen de kneepjes van het vak en begeleiden de aspirant-leden of rekruten in de opstart van en het verdere verloop van de uitbeelding. Zodoende ontstaat er al zeer vroeg een hechte vriendschapsband die voor onze hobby onontbeerlijk is.


Elke soldaat komt met het kampleven in aanraking en leert en onderhoudt zo enkele belangrijke basisvaardigheden. Iedereen kookt zijn eigen potje, slaapt in zijn tentje, houdt zijn kledij in orde, herstelt zijn uitrusting indien nodig, poetst zijn laarzen en komt fris geschoren voor de dag. Al deze activiteiten gebeuren met de gebruiksvoorwerpen van destijds. Iedereen wordt militaire drill aangeleerd, wordt geleerd in colonne te marcheren en wapendrill onder de knie te hebben voor vb. het appel (verzameling) of tijdens een demonstratie. Deze vaardigheden worden aangeleerd door onze Gefreiters (korporaals) en Unteroffizieren (sergeanten) te velde. Ook tactiek en wapenonderricht zijn onontbeerlijk voor een re-enacting-soldaat, die steeds de veiligheidsregels naleeft. In die zin is re-enacting geen spel, maar een volwassen aangelegenheid.


Als je denkt dat dit iets voor jou is, en je akkoord gaat met het clubreglement, aarzel dan niet om ons te contacteren via het invulformulier.